2013. augusztus 28., szerda

Paradicsom paszirozása

2 hete kezdtük a paradicsom paszirozását ,motormeghajtású kézi paszirozóval.
Előző nap berakva a hűtőbe 5-10C. Majd forró vizbe főzve még a héj éppen csak megreped kb-5-10perc, igy könnyebb a paszirozás. Igy 25 liter levet tudunk késziteni 1 óra alatt, mi elég is mivel egyszerre csak 25-40 litert készitünk.
Idei legnagyobb a Beefmaster- saját mag, kb 500 gr.

2013. július 29., hétfő

Képek

Nagyon meleg van ,kint 35C.

2013. július 21., vasárnap

Képek

Harmadszori leeresztés

2013. június 25., kedd

Levelek levágása

Permetezés Switch-el fulviás levélfoltosság miatt
Burgonya paprika paradicsom betegségei
http://portal.agr.unideb.hu/media/BurgonyaBSc_9317.pdf
Alsó levelek levágása másodszor és leeresztés..

2013. június 19., szerda

Hőség

A nagy hőség 32C miatt a fólia tetejére 3/4 es műanyag kilyukasztott csővet raktam és a kút vizet engedem át rajta.

Sárga ragasztós lapok készitése. A4-es sárga kartont felébevágva és bekenve egérragasztóval. Sokkal olcsóbb mint a készen vásárolt.
Mai képek, eddig leszedve 7 kg.